dimarts, 27 de març del 2012

Sí a la llengua!



  
La manifestació a favor de la llengua del passat dia 25 de març a Palma fou un èxit. Hi participaren persones d’arreu de Mallorca. Marratxí, com és natural, també hi va participar. Segons l’organització, l’assistència a la manifestació va ser d’unes 50.000 persones.

Anècdotes

Estació de tren des Pont d’Inca Nou

A l’estació de tren des Pont d’Inca Nou, abans de les 17.21 hores (hora en què teòricament hi havia de passar el tren en diumenge) s’hi congregaren moltes persones amb la idea d’arribar a la manifestació (en cotxe era una missió gairebé impossible). Però el tren no anava d’hora, va arribar uns 17 minuts tard i no hi pogueren pujar de tan ple com anava. Automàticament hagueren de cercar una alternativa per arribar al centre. Qualcuns optaren per arribar fins a l’estació de metro de Son Fuster Vell i així evitar els problemes de saturació que patia el centre de Palma.
Tenim notícies que a les altres estacions de Marratxí tampoc no pogueren pujar al tren quan s'acostava l'hora de la manifestació.


Pancarta de la CNL de l’IES Marratxí

A la plaça de la Porta Pintada (alguns en diuen Plaça d’Espanya) els de la Comissió de Normalització Lingüística de l’IES Marratxí lluïen una pancarta ben interessant:

MALLORQUÍ!
“TENS EL DRET DE SER ATÈS I ENTÈS”
A L’ADMINISTRACIÓ:
CATALÀ REQUISIT
CNL IES MARRATXÍ
Més pancartes de Marratxí

També hi havia altres pancartes procedents de Marratxí, com la que veis a la imatge i que procedia de l'APIMA de l'IES Marratxí.

Durant la manifestació se sentiren moltes consignes a favor de la llengua i s'hi pogué veure gent de totes les edats.

JAC