divendres, 30 de març del 2012

L'IES Marratxí en el punt de mira



Dia 28 passarà a la història de l'IES Marratxí i, també, del municipi com el dia que el nostre centre es posà en boca de tots els mitjans de comunicació illencs i també de fora. El Govern amenaçà obrir una investigació pel tema de la cançó Enllaçats per la llengua i amenaçà, també, amb la possibilitat d'obrir expedients. Tots els diaris locals, des d'un punt de vista o un altre, parlaven de l'IES Marratxí per la denúncia de l'IPFB (Institut de Política Familiar de Balears). Segons hem pogut llegir a la plana web de l'institut, no es podia accedir a la pàgina web del propi centre (però sí que funcionava si es feia des de fora). Aquest fet resultà d'allò més sospitós i feia pensar que havien intentat tallar les comunicacions dels docents: “Suposam que pel nombre de visites hem entrat en alguna llista negra que té el Govern Balear, i fins ara no hem aconseguit tornar a estar en una llista blanca” es pot llegir a www.iesmarratxi.org.

Dia 29, jornada de vaga laboral, la brigada de l'IBISEC retirà el llaç de l'IES Marratxí. Ara bé, segons pareix, no compliren amb la normativa de seguretat (sense casc, sense protecció...) i ara se sol·licitarà públicament, segons s'explica a la pàgina web, “un expedient sancionador d'Inspecció de treball contra l'IBISEC per contravenir les normes de riscos laborals”.

Mentrestant les entrades al vídeo Enllaçats per la llengua no deixen de pujar. Aviat es convertirà en un fenomen de masses. Si els de la Conselleria pretenien aturar el vídeo, han aconseguit l'efecte contrari. En el moment de tancar aquest escrit ja duia gairebé 24.000 entrades! Sí, sí, gairebé 24.000 i la cosa pareix que no té aturall.

JAC