dijous, 11 d’agost del 2011

Comunicat de l'Ajuntament sobre els abocaments al Camí de Sa Bomba


El batle de Marratxí, Tomeu Oliver, ha lamentat l’aparició de restes d’obra i altres residus al Camí de Sa Bomba, i ha confirmat que “agents de l’àrea de medi ambient es desplaçaran en els pròxims dies a la zona afectada per retirar les deixalles i tornar la calçada al seu estat original”.
Sobre les informacions publicades avui a diferents diaris, Tomeu Oliver ha volgut mostrar el seu compromís i el de l’equip de govern amb el patrimoni i amb el medi ambient. “L’ajuntament sempre ha vetllat per la protecció i la conservació del patrimoni de tots els marratxiners”. El batle ha indicat que les administracions públiques han aplicat diferents mesures de protecció en els darrers anys. “El Camí de Sa Bomba està catalogat com a Bé d’Interès Cultural i s’inclou en el catàleg de patrimoni municipal”. A banda d’això, Oliver ha recordat que “en la passada legislatura es va crear una unitat específica de control de les infraccions mediambientals, la policia mediambiental, que durant aquest mandat dotarem amb més recursos per tal d’augmentar la seva presència”.
Tomeu Oliver ha assenyalat que “els individus que suposadament han abocat les deixalles es podrien enfrontar a penes tipificades al Codi Penal per delictes contra el patrimoni i contra el medi ambient i a sancions econòmiques per incompliment de l’Ordenança Municipal de Medi Ambient”.