divendres, 25 de febrer del 2011

Electrificació del tren




Les obres d’electrificació de la línia fèrria que va de l’estació Intermodal de Palma a Inca i s’Enllaç avancen a bon ritme. Aviat serà una realitat. De fet, des dia 7 de febrer els conductors de la línia aèria de contacte ja tenen tensió. Per aquest motiu, els SFM adverteixen que són perillosos i que qualsevol contacte amb aquests conductors pot produir la mort per electrificació a qualsevol persona. La zona de Marratxí, com es pot veure a la fotografia, ja té tots els elements col•locats perquè hi passin, en un termini breu de temps, els nous trens elèctrics.


Recordau que Marratxí es pot considerar un municipi privilegiat en qüestions de transport ferroviari. Teniu present que compta amb les estacions des Pont d’Inca, es Pont d’Inca Nou, Polígon, es Figueral i es Caülls (abans Festival Park). Naturalment, són molts els usuaris marratxiners que fan servir aquest transport per anar a Ciutat o per desplaçar-se a l’IES Marratxí o al Polígon.

Ara, amb aquesta millora, seria interessant reivindicar, una vegada més, que el tren, quan estigui definitivament electrificat, ajusti les seves aturades al Polígon i que coincidesqui, més o manco, amb les entrades i sortides de l’institut o l’obertura de negocis del Polígon de Can Rubiol. En tot cas, l’augment de les freqüències hauria de ser una realitat, ja que, segons ens han informat, s’acurçarà el temps per cobrir els trajectes.



JACF