dimecres, 2 de març del 2011

Segon institut a Marratxí?

Ja fa temps que hi ha malestar en el claustre de l’IES Marratxí. L’actual institut, pensat per a uns 640 alumnes, durant el present curs ha sobrepassat els 1000. Segons informava la mateixa plana web del centre a principis d’octubre de l’any passat, la distribució dels alumnes quedava de la següent manera:
L'IES Marratxí arriba a mil alumnes matriculats (01-10-2010)
Amb la matrícula del darrers alumnes de Cures auxiliars d'infermeria, l'IES Marratxí, aquest curs 2010-11, té ja mil alumnes matriculats amb la següent distribució:
710 alumnes d'ESO,
30 alumnes de PQPI,
169 alumnes de batxillerat, i
91 alumnes de Cures auxiliars d'infermeria
Dins el curs passat, és a dir, el 2009-2010 es va crear una comissió per demanar el segon institut. En un blog es feien públiques les passes que es duien a terme per reclamar-lo i es denunciaven els problemes que pateix l’actual a causa de la saturació, com ara, el col•lapse que es produeix cada hora als passadissos o la manca d’espai:
http://www.iesmarratxi2010.blogspot.com/
A finals d’octubre de l’any 2009 el Diari de Balears i l’Última Hora ja havien publicat la notícia del segon institut. Segons informaven, s’hauria de construir als voltants de Sant Marçal, a sa Cabaneta, concretament entre els carrers Bàrbara de Verí, Andreu Joan Batle i Pere Sureda. Passa el temps, però no se sap res, ja que el tema queda en suspensió, fins que ja entrats dins el 2011 la Conselleria fa saber a la directiva que es posaran aules modulars al pati del centre actual, la qual cosa provoca reaccions immediatament. Fins i tot, s’anuncia la possibilitat que la directiva de l’IES Marratxí no renovàs els seus càrrecs per al curs 2011-12.
De cop i volta, pareix que tot està arreglat. Al final, la Conselleria promet un centre nou a Sant Marçal. Tot d’una apareixen notícies al Diario de Mallorca dins el mes de febrer (http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/02/05/padres-reclaman-nuevo-instituto-marratxi/642737.html). Això no obstant, no es concreta res.
La idea és que el segon institut començaria amb aules modulars davant el Mercadona de sa Cabaneta fins que tenguessin l’edifici construït. Això no obstant, l’escepticisme regna entre els professors de l’IES Marratxí. Alguns diuen que tot és un compromís fals perquè tenim les eleccions ben a prop i al final es posaran les aules prefabricades al pati. D’aquesta manera s’afegirà saturació al centre actual que, com hem dit, ja està al límit de les seves possibilitats. Fins i tot, existeix la convicció popular que tanmateix els actuals governants no repetiran mandat i per això no els preocupa gens ni mica el problema. A la plana web de la Conselleria no hi ha cap anunci, de moment, de la construcció del segon institut de Marratxí, tot i que els més optimistes estan ben convençuts que ja és una realitat el futur IES Sant Marçal.
Serà qüestió de setmanes que s’aclaresqui el misteri del segon institut de Marratxí.
Per si és del vostre interès, consultau les adreces següents:
http://www.fapamallorca.org/detalle_noticia.php?lang=C&cod=337
http://www.amipacpcostaillobera.cat/?p=678
http://totmarratxi.blogspot.com/2009/10/am-74-segon-institut-de-secundaria.html

JACF