divendres, 25 de març del 2011

Els pares d’alumnes de Santa Maria boicotegen la presentació del nou IES Sant Marçal


El passat dia 24 de març tengué lloc, a la sala d’actes de l’IES Marratxí, la presentació del nou centre IES Sant Marçal. L’acte comptà amb la presència de membres de la Direcció general de planificació i centres i l’IBISEC i alguns membres de l’Ajuntament com el regidor Xisco Ferrà. La presentació del nou institut anava dirigida sobretot als pares dels dos centres adscrits al nou IES Sant Marçal, és a dir, el CEIP Costa i Llobera de Pòrtol i el CEIP Melcior Rosselló de Santa Maria. El curs 2011-12 començarà amb un centre modular fins que es construesqui l’edifici definitivament. Es fixà el 2014 com a possible any d’acabament de les obres.
Però la presentació no pogué començar per la irrupció d’un grup de persones de Santa Maria que boicotejaren el començament de l’acte amb renous produïts per diversos artefactes. El renou era tan intens que moltes persones hagueren d’abandonar la sala d’actes de l’IES Marratxí. El so que generaven els manifestants era realment infernal i l’espectacle, no cal dir-ho, va esser deplorable.
Després es presentà el nou centre per a Marratxí. Quan acabà la presentació, gairebé totes les qüestions que es plantejaren foren per recriminar als responsables de la DG de Planificació i centres la priorització del segon institut a Marratxí en lloc de construir-lo a Santa Maria. Cal advertir que, segons s’informà durant el debat final, la idea és que en el futur Marratxí arribi a comptar amb un tercer centre.

JAC