dijous, 29 de setembre del 2011

L'Ajuntament deixa el cine de Pòrtol


A partir del proper dia primer d'octubre, l'Ajuntament deixara de pagar el lloguer del cine de Pòrtol, ja que no s'ha arribat a cap acord en la propietat. Si no hi ha novetat de darrera hora el cine tancara de manera definitiva, així dons Marratxí es quedara sense l'únic lloc que tenia l'Ajuntament amb unes mínimes condicions per fer-hi, actuacions, conferències o teatre.
El regidor de Cultura Xisco Ferra, va dir que s'estava en negociacions, tant amb l'Institut de Marratxí, com amb el centre de Son Llebre per tal de poder utilitzar els seus salons d'actes en moments puntuals.

diumenge, 25 de setembre del 2011

Volta a Mallorca de Motos Històriques


Durant aquest cap de setmana, i organitzat pel Club de Motos Històriques de Marratxí, que te la seva seu a Sa Cabaneta, s'ha duit a terme la "X Volta a Mallorca de Motos Històriques".
En total foren 29 les motos que varen participar dels anys 1928 a 1940, i com cada any es varen desplaçar d'alguns club de Catalunya.
Les motos varen sortir dissabte des de la Plaça de Can Flor de Pòrtol, per recórrer la Serra de Tramuntana, varen berenar a Valldemossa, dinar a Lluc, i varen fer estada a Can Picafort.
Aquest matí, hauran partit cap a Formentor, per tornar a Sa Cabaneta, per Pollença, Campanet, Selva, Lloseta, Alaró, Santa Maria i Sa Cabaneta, on acabaran la volta.

Exposició a "S'Escorxador"


Des de el passat divendres a la sala de cultura "S'Escorxador" de Pòrtol,. hi ha la exposició "Construcció-Desconstrucció", la qual podrà ser visitada fins el proper dia 7 d'octubre des de les 6 de l'horabaixa fins a les vuit del vespre de dimarts a divendres.
Es tracta d'una exposició conjunta de tres artistes Antoni Garreta, Ramón Company i David Campaner, i el fill conductors és la temàtica pròpia de cada autor, Es desconstrueix l'obra individual per esdevenir en una construcció d'una obra conjunta.

dijous, 22 de setembre del 2011

No hi haurà "Fira de Tardor"


La que hauria d'esser la XVI "Fira de Tardor", no es durà a terme, així la decidit l'Ajuntament.
En un comunicat enviat als mitjans de comunicació la regidora de fires i festes Antònia Coll (P.P.), ha fer saber que la fira de tardor d'aquest any no es farà, per tal d'estalviar despeses, segon la regidora amb aquesta decisió s'estalviaran 50.000,00 €, més les despeses de hores extres de la brigada d'obres, de la Policia Local, Creu Roja i protecció civil.
Cal recordar que la iniciativa de fer aquesta "Fira", va ser l'any 1996, quan governaven en pacte els Independents de Miquel Bestard i el PSOE de Miquel Coll, i ja s'havia convertit amb un punt de reunió de molts de marratxiners.

dimarts, 20 de setembre del 2011

El cap de setmana la X Volta de Motos Històriques


El proper dissabte a partir de les nou del matí, començara la X Volta de Motos històriques que organitza el club d'aquestes motos de Marratxí, el dissabte recorreran la serra de tramuntana, i el diumenge el recorregut serà pel pla, esta prevists berenar el dissabte a Valldemossa, i dinar a Lluc, per fer nit a Can Picafort, el diumenge partiran de Can Picafort cap a Formentor on berenaran per arribar a la seva seu de Sa Cabaneta.

dilluns, 19 de setembre del 2011

L'Sporting guanya i la U.E. perd


Distinta sort han tengut els dos equips de preferent de Marratxí.
La U.E. Pla de na Tesa, va perdre per 2-4 dins Can Gaspar, contra el Esporles, amb aquesta derrota la U.E. passa ha ocupar la catorzena posició amb 5 punts. Els gols de la U.E. foren marcats per Andreu 1-2 minut 22 i Pere 2-4 minut 88.
Varen jugar per la U.E. Piqui, Pere, Mark, Bufal (Alberto II), Roberto, Enric (Pin), Andreu, Romero (Cristian), Alberto (Santi), Gerard i Salinas.
Mentre l'Sporting Sant Marçal, va aconseguir una victòria dins el camp del Xilvar, que ocupa un dels llocs capdavanters de la classificació, el resultat fou de -0-1,amb aquest resultat l'Sporting amb l'onzena posició amb 7 punts. El gol de la victòria fou aconseguit per Valencia al minut 48, varen jugar per l'Sporting. Cano, Crespi, Alcaraz, Jimenez. Ramos, Flexes, Toscano (Marc), Bestard, Segui, Valencia (Sergio) i Felix

divendres, 16 de setembre del 2011

Demà jornada de preferent


Aquest cap de setmana els dos equips de preferent, juguen demà dissabte.
La U.E. Pla de na Tesa, rep el Esporles, equip amb el qual es troba empatat a cinc punts i que la setmana passada va guanyar el seu partit per 1-0 al Campanet, el partit començara a les set del capvespre.
Per la seva part l'Sporting Sant Marçal, te una difícil sortida, ja que visitat el camp del segon classificat el Xilvar, que ve de perdre el seu primer partit contra l'At. Santa Catalina per 2-1, el partit es jugarà a Selva i començarà a les 6,30 del capvespre.

dijous, 15 de setembre del 2011

Demà assemblea a Sa Cabaneta


Demà divendres, a partit de les 20,30 hores, l'AA.VV. de Sa Cabaneta, celebrarà una assemblea general, dins l'ordre del dia hi ha dos punts prou importants.
El primer la dimissió de l'actual junta directiva, i el segon elecció de la nova.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Rotonda del polígon en funcionament




La rotonda que dóna accés a l'institut de Marratxí ja està en funcionament. Tot i això les obres no han finalitzat del tot, però bé, ja s'hi pot circular sense el problema de les restriccions circulatòries que hem tengut fins ara. Aquesta remodelació servirà, sens dubte, per millorar l'accés diari a l'institut i augmentar la fluïdesa del trànsit que ha de circular per aquella zona del polígon.

JAC

Mal cap de setmana pels equips del terme



Els dos equips de Marratxí, que militen a al primera preferent, varen perdre els seus respectius partits.
Dissabte la U.E. Pla de na Tesa, fou derrotar amb la seva visita a Sant Llorenç, on el Cardassar li va guanyar per 2-0.
Diumenge dins Son Caulelles, fou l'Sporting Sant Marçal, que va caure davant el Gènova per 1-3, malgrat l'equip local es va avençar al minut 3.

dissabte, 10 de setembre del 2011

L'Sporting rep el Gènova i la U.E. va a Sant Llorenç


L'Sporting rep el Gènova i la U.E. va a Sant Llorenç.
El partit de l'Sporting començarà a partir de les 18,30 hores, i una hora abans es farà la presentació de tots els equips base inclús els dos equips femenins que s'han creat aquesta temporada.
Per la seva part la U.E, començarà el seu partit dins Sant Llorenç contra el Cardassar a partir de les sis de l'horabaixa.


dijous, 8 de setembre del 2011

Els pares han triat anar a Santa Maria


Els pares d'alumnes que han de començar al nou institut I.E.S. Sant Marçal, que havien triat anar a les aules adaptades del col·legi públic d'Es Pont d'Inca, el passat diumenge varen tenir una reunió a Sant Marçal, amb pares que havien visitat aquests instal·lacions i que pareix esser que no reunien les condicions adequades.
En aquesta reunió es va acordar visitar les instal·lacions de Santa Maria, i posteriorment tots junts les d'Es Pont d'Inca, cosa que varen fer el passat dimarts, un pic vistes les dues escoles, la majoria de pares va votar sol·licitar a la Conselleria d'Educació de començar el curs a Santa Maria, cosa que varen fer el dimecres al matí, la directora general Mercedes Celeste, els va comunicar que no hi havia cap inconvenient per part de la Conselleria, sempre i quan es presentes un escrit signat per tots els pares afectats, sol·licitant aquest canvi, cosa que faran en una propera reunió.



dilluns, 5 de setembre del 2011

L'Sporting perd i la U.E. Pla Na Tesa guanyar


La jornada de Preferent, ha deixat una victòria i una derrota pels equips de Marratxí.
Dissabte la U.E. Pla de na Tesa, va guanyar al S'Arenal per 2-1, malgrat l'equip visitant es va avançar al marcador.
L'Sporting Sant Marçal, va ser derrotar a la seva visita al camp del Pollença, per 1-0, en aquest moments la U.E. ocupa la vuitena posició amb 5 punts, mentres que l'Sporting ocupa la onzena posició en 4 punts.
Cronica U.E. Pla de na Tesa
Cronica Sporting

diumenge, 4 de setembre del 2011

La directiva de l'IES Sant Marçal atén a Santa Maria





Si intentau cercar el nou institut “virtual” de Marratxí, és a dir, l'IES Sant Marçal, vos trobareu amb diferents sorpreses. De moment, com s'ha informat en aquest espai, l'IES Sant Marçal s'ubica, de manera provisional, a l'Escola Vella des Pont d'Inca. Els alumnes de Santa Maria del Camí mentre esperen que es construesqui el seu centre formen part de l'IES Sant Marçal, però no es desplacen a Marratxí, ja que ocupen, també provisionalment, un espai al seu municipi.
La directiva de l'IES Sant Marçal ha comunicat amb un simple full penjat a l'entrada de l'Escola Vella des Pont d'Inca que atén el públic a Santa Maria del Camí, a la plaça d'Andreu Torrens, devora el poliesportiu, en lloc de fer-ho a l'edifici des Pont d'Inca. De vegades, entre la gent del poble, es  comenta per què no posaren les aules prefabricades a sa Cabaneta, devora el Mercadona, i agruparen tots els alumnes en un mateix lloc. Era una solució que no va agradar a la nova directora general de planificació i centres, tot i esser la proposta dels anteriors responsables. Segons opinions que hem sentit, col·locar les aules modulars a sa Cabaneta era una manera de donar a entendre als pares que l'IES Marçal ja començava a funcionar gairebé al mateix espai on es construirà en el futur (hem de suposar que qualque dia es construirà). De moment, tenim una cosa rara a Marratxí i una altra a Santa Maria que no se sap si realment és un institut. Bé, ho és, però amb molta d'imaginació!

JAC

Èxit de la festa sahrauí



La festa organitzada pels amics del poble sahrauí de les Balears, va ser un total èxit de participació.
El llarg del cap vespres més de cinc centes persones, varen anar passant per l'explanada de la Verònica de Sa Cabaneta, i varen poder gaudir de la Batucada, el torneig de basquet a tres, així com també participar amb la causa del poble del Sàhara, comprat alguns dels objectes de regal, que hi havia als distints estand, i si no trobaven res, podia fer qualque consumició, que també anava destinada a recollir fons pels voluntaris que any darrera anys, es desplacen per ajudar amb la seva missió humanitari.
Una de les coses que va cridar l'atenció als visitants va ser la "Jaima", que s'havia instal·lat, i on tothom era ben rebut i obsequiat amb un té calent propi del Sàhara.

dissabte, 3 de setembre del 2011

Els partits de preferent dels equips de Marratxí


Avui dissabte, a partir de les set del cap vespre, la U.E. Pla de na Tesa, rebrà el Arenal, equip que la passada temporada va militar a la tercera divisió, i que enguany dels dos partits jugats n'ha perdut un i empatat l'altre contra el Campanet, equip que ha ascendit de la Primera Regional, l'equip de Es Pla de na Tesa, vol continuar amb la seva imbatibilitat, ja que ha empatat els dos partits que ha jugat.
L'altre equip del terme, l'Sporting Sant Marçal, juga diumenge a les set del cap vespre dins Pollença, els dos equips es mantenen empatats a punts, i en la mateixa situació, es a dir els dos ha guanyat el seu partit jugat a fora i empatat el que han jugat dins casa seva.

divendres, 2 de setembre del 2011

Vessament d'aigua al carrer Galatzó des Pont d'Inca Nou




La imatge que veis no es correspon a cap dia de pluja ni res d'això. És aigua que es podia veure córrer divendres dematí, dia 2 de setembre, al carrer de Galatzó des Pont d'Inca Nou. L'aigua seguia el seu curs i corria pendent avall, és a dir, cap a l'accés del carrer de Montcaire. Era impossible travessar el carrer sense banyar-se els peus.
A l'horabaixa encara podíem veure obrers i furgonetes de FACSA arreglant l'avaria que ha provocat aquesta tudadissa d'aigua.

JAC

Accés complicat a l'IES Marratxí



Accés complicat a l'IES Marratxí


Tal i com comentàvem en aquest blog, les obres de la rotonda i la modificació de la circulació al polígon de Can Rubiol estan provocant problemes per accedir a l'IES Marratxí, ja que, tot i no haver començat el curs 2011-12, ja s'hi estan fent exàmens de setembre per tancar el curs anterior.
L'IES Marratxí, a través de la seva pàgina web, ha fets públics uns intineraris alternatius per tal de solucionar aquest problema:

Si veniu des de la carretera Palma-Alcúdia, cal entrar dins l'aparcament del PAC i sortir pel portell obert al darrere i fer la volta a l'institut.
Si veniu des d'Alcampo, cal girar el carrer abans de l'institut i fer-hi la volta.
L'accés des del polígon i/o des del camí de Muntanya segueix igual.

JAC

Festa solidaria amb el Sahara


El proper dissabte dia 3, a l'explanada de la Verònica de Sant Marçal, es dura a terme una gesta solidaria amb el Sàhara.
Hi haurà les actuacions de la Batucada, un taller de Circ, , Xeremiers, els Dimonis del Pont d'Inca, maquillatges i un campionat de basquet de 3x3.
La festa començarà a les sis de l'horabaixa, i a les nou del vespre s'ha projectara el documental "Hereves del portolà Mateu Moll.