diumenge, 29 de març del 2020

L’Ajuntament habilita la web covid19.marratxi.es amb informació de salut i serveis municipals durant la crisi sanitària



Incorpora enllaços a fonts contrastades, com el Ministeri de
Sanitat o la Conselleria de Salut,
per fer front a les ‘fake news’

També s’informa la ciutadania sobre serveis
que les distintes àrees del consistori han posat
en marxa per estar entretinguts
o fer activitat física des de casa.



(MARRATXÍ, 28 de març de 2020). L’Ajuntament habilita des d’avui mateix una pàgina web que recull tota la informació de salut i els serveis municipals que estan operatius durant la crisi sanitària derivada de la pandèmia del COVID-19. 


Amb aquest portal (covid19.marratxi.es/), el consistori pretén que tota la ciutadania de Marratxí tengui a l’abast totes aquelles informacions relatives a la situació d’estat d’alarma, d’una manera senzilla i entenedora. D’aquesta manera, la web integra distints enllaços a fonts contrastades, com són el Ministeri de Salut del Govern central o la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears.


L’objectiu del portal és que tota aquella informació que la ciutadania pugui rebre sigui contrastada i oficial, enfront de la rumorologia infundada o notícies falses (les conegudes fake news). 


Així, el portal té un apartat titulat ‘Preguntes i Respostes COVID-19’, en el qual tenen cabuda informacions sobre què és aquest virus, com es transmet, quins són els símptomes de la malaltia, quins són els grups més vulnerables i recomanacions diverses, per exemple per entrar i sortir de casa, també a l’hora de conviure-hi amb persones de risc i també informació pràctica del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat.