diumenge, 17 de juliol del 2011

Nirvis i malestar pel nou IES Sant Marçal



Segons publicaven aquests dies alguns diaris locals com l'Última Hora o el Diari de Balears, els nirvis i el malestar s'han apoderat dels alumnes, els pares i responsables de tirar endavant el nou IES Sant Marçal. La indignació es pot respirar a l'ambient. Som a mitjan mes de juliol i encara ningú sap com funcionarà el nou institut. Quan es presentà l'IES Sant Marçal a la sala d'actes de l'IES Marratxí, es digué que funcionarien amb aules modulars a sa Cabaneta mentre duràs la construcció del centre. Aquell mateix dia que es presentà l'IES Sant Marçal, els pares dels alumnes de Santa Maria dugueren a terme una sèrie de protestes (no entrem en detalls) i la cosa tengué com a conseqüència la creació, també, de l'IES Santa Maria del Camí. Però en aquests moments encara ningú no sap quin espai ocuparan els alumnes mentre es construeixen els instituts. S'ha parlat d'aules modulars, tot i que és una solució que no convenç l'actual directora de Planificació i Centres, Mercedes Celeste, també s'ha apuntat la possibilitat de dur tots els alumnes a Santa Maria o fins i tot recuperar l'escola vella des Pont d'Inca.
Tot plegat, però, resulta grotesc i surrealista: imaginau els alumnes de Pòrtol i sa Cabaneta davallant a l'escola vella des Pont d'Inca i la gent des Pont d'Inca, es Pont d'Inca Nou... anant a l'IES Marratxí del polígon. I vénga gastar transport escolar!
El problema del nou IES Sant Marçal resulta tan enrevessat que és comprensible que els implicats estiguin nirviosos, indignats, plens de ràbia i d'impotència... El pròxim curs 2011-12, a Marratxí, serà complicat... Vaja si ho serà!

JAC