dimarts, 28 de febrer del 2012

El Alevin B del Sporting a Barcelona


L'equip dels alevins "B" del Sporting Sant Marçal, es desplaçarà aquest cap de setmana a Barcelona, per jugar un partit amistós contra un dels equips Alevins del F.C. Barcelona.
El partit es jugarà dissabte dins un dels camp annexes al Nou Camp, i començarà a les dues del migdia.
Entre jugadors i pares es desplaçam quaranta dues persones.

dijous, 16 de febrer del 2012

Educació deu més de 123.000 euros a l’IES Marratxí



Segons un comunicat que ha fet públic l’IES Marratxí des de la seva pàgina web, la Conselleria d’Educació ja deu 123.266,81 euros a l’IES Marratxí. Aquest fet deixa l’IES Marratxí en un situació de precarietat alarmant. Segons el comunicat: “Actualment el centre està en teòrics nombres vermells pel que fa a funcionament del centre i només ens permetem les despeses imprescindibles. Entre el personal de consergeria i l'equip directiu feim les reparacions que podem o sabem fer i els departaments compren només el material didàctic imprescindible”.
Aquesta situació (amb diferents graus de deute), evidentment, no només afecta l’IES Marratxí, sinó que es pot fer extensiu als diferents centres educatius (públics i concertats) d’arreu de les Illes Balears.
Si voleu accedir a la informació completa, només cal que entreu a la pàgina web de l’IES Marratxí:

http://www.iesmarratxi.org/noticies/648/el-que-ens-deu-la-conselleria-deducacio/

JAC

Horaris futbol cap de setmana


Aquest cap de setmana, el Sporting Sant Marçal, rep el lider de la preferent el Sóller, l'Sporting te la baixa per sanció del jugador Sergio Sanches, mentre que l'Equip visitant te sancionat per un partit a Carcelen,  el partit començarà a les 4 de l'horabaixa dins Son Caulelles.
L'altre equip de preferent del terme la U.E. Pla de na Tesa, visita la Unión, el partit es jugarà dissabte a les 5 de l'horabaixa dins el Secar de la Real.
Aquest són els horaris i camps del tots els equips de Marratxí.

U.E.Pla de na Tesa
Sporting Sant Marçal
Pla de na Tesa At.
C.D. Es Raiguer
At. Es Liceu
Ath. Marratxí
Sporting Sant Marçal At.
U.E. Sant Marçal

dimecres, 15 de febrer del 2012

Nous horaris del tren


A partir del proper divendres dia 17, els horaris del tren, amb els dos sentits, direcció Palma, o direcció a Inca, Sa Pobla i Manacor, canviaran, i tots els trens en destinació a Manacor i Sa Poble faran transbord a L'estació de l'Enllaç.
 nous horaris

dilluns, 13 de febrer del 2012

El Diumenge es va cel·lebrar la rueta de Pòrtol i la Rua de Marratxí.



Aquest passat diumenge es va dur a terme la rueta de Pòrtol, i la rua de Marratxí,. la novetat d'aquests any es que la rua va sortir de Pòrtol enlloc de Sant Marçal.
Les comparses guanyadores de la Rua, varen esser el primer premi Retrotelefon, el segon el joves viuen a un nigul i el tercer per Circ Shambhala, al primer a la comparsa local, fou per Bany D'espurna, de la Federació de persones majors de Marratxí.

dissabte, 11 de febrer del 2012

Enllaçats per la llengua





D’ençà que va començar la campanya “Enllaçats pel català” per protestar contra la persecució programada i consentida de la llengua catalana, són molts els centres educatius de les Illes Balears que s’hi han adherit.

Marratxí s’hi va adherir de bon començament i ja fa molts de dies que hi ha molts de professors i alumnes que duen el llacet a favor de la llengua. Ara també hi ha un gran llaç penjat a l’IES Marratxí amb el qual es vol donar a entendre el suport majoritari del centre amb la defensa de la llengua pròpia. També hi ha veus discrepants i indiferència per parts d’algunes persones, però queda clara quina és la posició del centre.

Si feis una ullada a facebook (enllaçats pel català), en trobareu més informació.

JAC

Ha començat el II Campionat de Truc a Pòrtol


El segon campionat de truc amb homenatge a Tomeu Bauza, també conegut com en Tomeu d'Es Cine, ha començat aquest dies al Bar del Camp de futbol.
En total hi ha catorze parelles inscrits i desprès de les primeres partides aquesta es la classificació provisional.
 es parelles formades per Miquel Angel Estrany i Miqiel Mateu, Biel Frau i Migue, Toni Moreno i Juanmi, tres victòries, Carllos Mulet i Tomeu Perello, Sebastià Frau i Guillem Font, Ramón Marc i Josep Ramón, Toni Ferrer i Biel Tomas, Juanito i Nuno Moreira dues victòries, Fernando Cerda i Juanjo Amador, Ramón Teixidor i Guillem Teixidor, Toni Parets i Mateu Crespi una victòria, Joan Bernat i Miquel Cirer 0 victòries, ha dia d'avui hi ha dues parelles que encara no han començat.
Les partides es juguen els dimarts i els dijous a vespre al bar del Camp de Futbol.

divendres, 10 de febrer del 2012

Cap de setmana de carnestoltes


Aquest és un cap de setmana de la festa de carnestoltes, la qual comença avui.
A Pòrtol, el Bar de Cas Tord a partir de les nou del vespre festa de disfresses, amb música, tots aquells que hi vagin disfressats, tendran la primera Mahou de gratis.
També a Pòrtol, al Bar Sa Trobada karaoque amb disfresses a la mateixa hora.
Demà al vespre al Bar d'Es Cine recentment obert a partir de les deu del vespre també festa de disfresses
El diumenge les rues, a les onze del matí concentració de la rueta de Pòrtol a la plaça de Can Flor per fer el recorregut habitual.
A les quatre i mitja de l'horabaixa la rua de Marratxí, que enguany canvia el seu itinerari, en lloc de sortir de Sant Marçal, per acabar a la plaça de l'Ajuntament, sortirà de Pòrtol, a prop del Camp de Futbol, cap a Sa Cabaneta, anant tot l'itinerari pel Camí d'Olesa, i acabar a Sant Marçal, la festa es farà a la plaça on es fan les berbenes de les festes patronals.




dijous, 9 de febrer del 2012

Exposició a S'Escorxador


Demà divendres a S'escorxador, s'ha inaugurara la exposició del artista Joan Sureda.
L'exposició de quadres del artista dur per nom "Harmonia de Blaus", i estarà oberta fins el dia 2 de Març, l´horari de visita serà de dimarts a dissabte de les sis de l'horabaixa a les vuit del vespre.

dilluns, 6 de febrer del 2012

L'Ajuntament canvia una festa


Una de les dues festes elegides per l'Ajuntament canviara de data.
Així, el proper dia 29 de Febrer, que en un principi era festa local, s'ha canviat per la segona festa de Nadal 26 de Desembre, que un principi era laboral.

dissabte, 4 de febrer del 2012

Marratxí s'ha aixecat blanc


Aquest mati, Marratxí, s'ha aixecat blanc. com podeu veure a les fotos.

divendres, 3 de febrer del 2012

Marratxí, te 34.385 estadants


Al ple del mes de Gener, l'Ajuntament va aprovar el Padró Municipal en data 1 de Gener del 2011, amb aquesta data Marratxí tenia 34.385 habitants, dels quals 17.331 eren homes i 17.054 dones.
 L'any 2009 la població de Marratxí era de 33.348, essent homes 16.855 i dones 16.493. Aixo vol dir que l'augment de població ha estat del 2,23% els homes i del 3,40% les dones.

dimecres, 1 de febrer del 2012

Primera nevada de l'any 2012


Des de Marratxí ha estat perfectament visible la primera nevada de l'any 2012. Aquí teniu dues imatges del passat diumenge dia 29 de gener. La primera que veis és feta des del Polígon de Can Rubiol i la segona, a sa Cabaneta, tot i que els niguls la tapaven una mica.
El fred i la pluja sobre Marratxí i, per descomptat, sobre Mallorca a la fi han arribat. I tot això dins un hivern atípic, ja que els dies anteriors (i les setmanes) hem viscut un temps gairebé primaveral, amb temperatures realment altes. Dia 29 de gener, però, el temps ha començat a girar completament.
Segurament els pròxims dies veurem moltes gelades de matinada. Segons pareix, es prepara una nova nevada, que podria arribar a cotes més baixes. Molts esperam que la neu arribi també a Marratxí i tenguem estampes com les de l'any 2005. Tot el municipi quedà ben blanc, això sí, per unes hores. Per si de cas, teniu les càmeres fotogràfiques preparades.

JAC