dimecres, 24 de febrer del 2010

Presentada la "Fira del Fang"

La "XXVI" edició de la Fira del Fang, obrirà les seves portes el proper dissabte dia 28.
L'acte de presentació es va fer a l'Ajuntament per part del batle José Ramón Bauza, acompanyat per la regidora de cultura Magdalena Garcia, el president de l'Associació d'Ollers de Pòrtol Toni Mesquida i el responsable del cartell i de les activitats didàctiques Toni Vich.
El total d'artesans que exposaran a l'interior de la fira són 49, dels quals ni hi ha 18 de Marratxí, 25 de la resta de la nostra comunitat 2 de Toledo, 1 del País Valencià, 3 de Catalunya i per primer cop un de fora de l'Estat Espanyol, concretament Histórias Da Minha Terra de Barcelos (Portugal).
Dels 49 expositors ni hi ha 29 que han demanat poder gaudir d'un estand exterior per la venda.
Una de les novetats d'aquesta edició, es que els ollers de Pòrtol, sortejaran entre els compradors als seus estand un cap de setmana Astúries per dues persones.
Com ja es tradicional, tots els trens sigui amb el sentit que sigui faran parada al davallador del polígon.

diumenge, 21 de febrer del 2010

El batle al Congrès de Diputats



El batle de Marratxí, assistirà a les II Jornades parlamentaries sobre la seguretat vial.

Aquesta jornada serà inaugurada pel Ministre de l'interior Alfredo Pérez Rubalcaba, i el batle participarà a la ponència "Seguretat Vial a les petites Ciutats", la qual estarà moderada pel president de l'Associació de Municipis Bascs i batle de Tolosa Jokin Bildarratz.

Els ponents són Vicenç Tur Batle de Maó, Ana Luisa Durán batlesa de Villablino, Salvador Esteve balte de Martorell i president de l'associació catalana de municipis i comarques, Eduardo Contreras batle de Molina de Segura i el nostre batle José Ramon Bauza.

Entre altres temes el batle tractarà el foment del transport públic i l'educació vial tant dels futurs conductors con dels que ja tenen el carnet i per motius de l'edat els disminueix els seus reflexes

dissabte, 20 de febrer del 2010

Exposició a S'escorxador de Pòrtol



Amb el nom de "Cadàver Exquisit", s'ha inaugurat una nova exposició a S'Escorxador, en total hi exposen 53 artistes, ja que es tracta d'una combinació entre els seus quadres i que dona nom a la mateixa.

Entre els artistes que exposen hi la coneguda marratxínera Teresa Matas.

L'exposició estarà oberta fins el proper dia 5.

divendres, 19 de febrer del 2010

L'AA.VV. de Sa Cabaneta i l'ordenança de la telefonia mòbil



L'AA.VV. de Sa Cabaneta, ha demanar intervenir al proper ple de dia 23, per tal de donar a conèixer la seva positura respecta a l'ordenança de telefonia mòbil, que va aprovar el passat mes de Desembre el consistori marratxiner.

En la seva intervenció aclariran públicament quina ha estat i quina és la seva positura envers aquest tema. Al mateix temps faran dos precs:

El primer que siguin tingudes en compte les al·legacions presentades per ells i el segon que es consultí l'ordenança aprovada per l'Ajuntament de Leganés, que segons ells la consideren pionera a tot l'estat ja que vigila i respecta la salut de la ciutadania.

Respecta a l'ordenança aprovada per l'Ajuntament, en el seu butlletí, diuen que l'associació no esta ni ha estat mai d'acord, ja que segons ells, es una ordenança feta per i pels operadors i que en cap moment es manifesta que l'objectiu primordial sigui preservar la salut dels ciutadans.

dijous, 18 de febrer del 2010

Una nova edició del "Marrocxí"

En el centre cultura Es Cine de Pòrtol, demà divendres i dissabte i organitzat per l'àrea de joventut es celebrarà la desena edició del Marrocxí, que serveix per promocionar els grups locals.
Les actuacions començaran a las 21 hores, el divendres serà de pop rok y el dissabte música mes durà.
Els grups que actuaran divendres són "Princesas", "Hyde XXI", "Barber Shop", "Superkong", "Niña Candela" i "Queens Orange"
El dissabte actuaran "The Cors", "La Perra Parda y la camada lechosa", "Roña", "The Dirty Rice", "Chele Aguilera" i "Grupo Salvaje"

dimarts, 16 de febrer del 2010

L'enterrament de la sardina a Marratxí



Un any mes, i ja van devuit, Pòrtol va celebrar l'enterrament de la sardina, la festa que organitza el Club Es Turó de Pòrtol, va servir 125 kilos de sardina, coques i beguda per tothom.

A les sis va sortir la sardina, que acompanyada per les endolades i les autoritats, va recórrer el poble, per acabar amb la seva crema a la plaça de Can Flor, on es va servir la menja i la beguda a tots els assistents, enguany hi va haver un club de la tercera de la barriada ciutadana de Son Rapinya.

Concert solidari a Sant Marçal



El proper diumenge dia 21 a l'església de Sant Marçal, hi haurà un concert solidari per les victímes de terratrèmol d'Haiti. El concert començarà a les 18,45 hores.
Actuarà la Banda de Música de Marratxí, la Coral Veus de Marratxí, l'orquestra de guitarra de Pep Corbalan i un concert de Clarinet i Flauta a carric dels germans Alemany.
El donatiu es de 5,00 €, i un pic acabat el concertes servirà una xocolatada per tothom.
Els tickets es poden comprar a l'Ajuntament a partir d'avui.

divendres, 12 de febrer del 2010

Neu i Ruetes a Marratxí






Entre ahir dijous i avui divendres, a Marratxí, s'han celebrat les tradicionals ruetes per part dels col·legis del terme.


La novetat d'aquest any ha estat la neu, en la qual s'han despertat Marratxí, encara que no fos una gran nevada, al manco ha servit perquè un any més hi hagués neu al nostre municipi.

dimecres, 10 de febrer del 2010

Marratxí a l'agència de disciplina urbanística



Aquest matí el batle José Ramón Bauza, ha signat el conveni d'adhesió a l'Agència de Disciplina Urbanistica, amb el qual ha delegat les competències d'inspecció, sanció i restitució de la legalitat urbanística en sòl rústic a aquesta entitat del Consell.

La Consellera Mª Lluïsa Dubon, ha dit que en Marratxí, ja són cinc els municipis que estan dins l'Agència, Marratxí, Algaida, Puigpunyent, Campanet i Valldemossa.

José Ramón Bauza, ha dit que des del principi han recolzat el projecte de l'Agència de disciplina urbanística i el seu objectiu, i per això, s'han addherit.

Aquesta Agència exerceix de forma directa les facultats d'inspecció, sanció i restitució de la legalitat urbanística en sòl rústic dels municipis adherits.

El carrer cas canonge de Pòrtol obert al transit



El carrer cas canonge de Pòrtol, ha esta obert al transit, aquest carrer millora les comunicacions entre el carrer de Sa Garriga i el Camí de Sant Jordi.

Amb aquesta nova via, tots el vehicles pesats que es vulguin dirigir, tant a l'olleria de Cas Canonge, com al carrer Garriga, no tendran la necessitat d'anar pel carrer Major i el carrer de la Trinitat.

Ja que desde la redona d'entrada a Pòrtol des de Santa Maria, només haurà de continuar pel Camí de Sant Jordi, i agafar aquest nou vial, ample que ells evitarà el transit del carrer Major i tendràn més bon accés, tant a l'olleria com al carrer Garriga.

Igualment els veïnats del carrer Garriga, i finals del carrer Trinitat, s'eviten donar la volta pel carrer Major per poder anar a Santa Maria, el qual representa una descongestió del transit roda pel carrer Major.

dimarts, 9 de febrer del 2010

Els alumnes de l'Institut de Marratxí visiten el Consell



Alumnes dels cursos 2na i 2ne d'Eso de l'institut de Marratxí, el pasat dia 8 varen visitar el Consell Insular, els alumnes varen recorrer les principals sales del Consell de Mallorca, i així varen conèixer més detalladament la història del Consell i el sus funcionament.

dilluns, 8 de febrer del 2010

Records del Món guanyador de la Rua de Marratxí










La comparsa "Records del Món" de Sa Cabana, va resultar la guanyadora de la Rua de Marratxí.



Aquest any, varen participar 21 comparses, amb un total de 570 persones, tot el recorregut es va veure ple de gent que va ajudar a donar colorit a la Rua, ja que els temps va acompanyar.



El segon premi fou per la comparsa Tomàtigues de Ramallet de Sa Cabaneta, i el tercer per Ruletes màgiques d'Es Pla de na Tesa.



La festa va acabar amb una xocolatada a la plaça de l'Ajuntament.

dilluns, 1 de febrer del 2010

BENEÏDES A ES PLA DE NA TESA









Aires d'es Pla de Marratxí, un any més va organitzar les beneïdes amb honor de Sant Antoni.



La concentració es va fer a les onze del matí a la plaça de l'església d'Es Pla de na Tesa, i des d'aquí fer un recorregut pel poble.



A les dotze i mitjà i per part del Rector Don Miquel, es va procedir a la benedicció de les carrosses, bestiar i animals de companya que els pla de na tesers varen dur a la plaça perquè fossin beneïts.



Un pic acabades les beneïdes els nins i nines del grup "Aires d'Es Pla de Marratxí, varen fer una demostració dels balls típics de la nostra illa, amb boleros, copeos, fandangos, i el ball de ses ninetes, on la parella només tenia 4 anys.



La festa va acabar amb una gran torrada per tothom i i amb una bona ballada popular.