divendres, 30 d’octubre del 2009

Concert a Sant Marçal


Demà dissabte i organitzat per l'Associació de Veïnats de Sa Cabaneta, es farà el segon concert dintre del cicle de concerts que organitza l'associació.
El concert el donarà el cor de cambra STUDIUM, i començarà a les 19,45 a l'església parroquial de Sant Marçal.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Modificades les tasses de recollida de fems



L'Ajuntament va aprovar les noves tasses de recollida de fems per l'any 2010.

Una de les principals novetats és que els jubilats, desocupats, assalariats o autònoms, i famílies numeroses podran sol·licitar una reducció del 100% per 100%, sempre i quan els seus ingressos no superin el resultat de multiplicar el jornal base per 1,2, o si són més d'una persona serà el resultat de multiplicar per 1,5, igualment el jornal base interprofessional, que està amb uns 570,00 €

En referència als locals destinats a restauració, a partir del proper any pagaran en relació als m2. que tenguin, aquesta és la divisió que ha fet el consistori.

Els locals fins a 50 m2, els representarà una baixada del 35%, els de 50 a 75 pagaran un 15% manco, i de 76 a 100 m2. es beneficiaran amb un 7%

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Intolerància a Marratxí










Els cartells que el PSM havia col·locat sobre les mocions, tant a Pòrtol com a Sa Cabaneta, aquest matí ha aparegut totalment pintats de blau, apart d'això també a la parada del bus de Pòrtol s'han fet pintades en contra de la nostra llengua i xenòfobes. El convent de Ca Ses Monges de Pòrtol, on hi ha el centre de joves que depen de l'Ajuntament tampoc s'ha lliurat d'aquestes pintades feixistes.

dilluns, 26 d’octubre del 2009

Mocions del PSM al ple de demà




Al ple de demà, al saló de sessions de l'Ajuntament a les vuit del vespre, a part dels punts hi haurà 4 mocions presentades per el PSM que són les següents:

Moció pel compliment de la llei de normalització lingüística.

Moció per impedir la destrucció de la Tanca de Can Menbre d`Es Pla de na Tesa.

Moció d'urgència per donar estabilitat als treballadors d'Amadip.

Moció per la construcció de dos nous centres de dia que donin cobertura un a Es Pla de na Tesa i Es Pont d'Inca i l'altre a Sa Cabaneta i Pòrtol.

També al mateix ple hi va la cessió d'un solar per la construcció del segons institut de Marratxí.

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Obres a l'església de Pòrtol















Un grup de voluntaris del poble, durant aquesta setmana passada s'han dedicat a desmuntar tota les bigues de fustes i les perllongues del sostre de l'església de Pòrtol, i així facilitar la feina que en breu començarà per tal de dur a terme la reforma de l'església tancada la seva nau principal ara farà dos anys.



A la foto es pot veure la situació com s'ha troba la coberta de la parroquià.




Per part dels tècnics i del Bisbat s'esperà poder adjudicar les obres a un dels tres constructors amb els quals s'està estudiant algúns temes relacionats amb els pressuposts, en un breu plaç de temps.

divendres, 16 d’octubre del 2009

El C.V. Pòrtol, comença la temporada



Els dos equips de primera balear, maculí i femení del C.V. Pòrtol, aquest dissabte dia 17 començam la temporada al pavelló d'Es Pont d'Inca Nou.

A les quatre l'equip masculí entrenat per Sebastià Arrom s'ha enfrontarà al C.V. Soller entre els jugadors hi ha els portolans Xavi Roman, Carlos Caimari, Toni Ramis, Bernat Pardo, Alfonso Alcaide, Marc Roman, Andreu Català entre altres.

A les sis de l'horabaixa l'equip femení jugarà contra el C.V. Valldemossa, a l'equip local entrenat per Jesús Macarro, hi ha les jugadores de Pòrtol Cristina Coll, Carme Caimari, i les marratxineres Carla, Laura i María Bibiloni.

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Marratxiners a Extremadura






Organitzat per l'Ajuntament el pont del Pilar, es va fer un viatge cultura on es va visitar la comunitat d'Extremadura, en total varen ser 38 els marratxiners que varen gaudir d'aquest viatge, visitant les ciutats de Mérida, Cáceres, Ciudad Trujillo, Plasencia i Salvatierra de los Barrios, també varen entrar a Portugal visitant la ciutat d'Elvas.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Marratxí no tendrà nou ajuntament



L'Ajuntament ha aplaçat "sine die" la construcció de la nova Casa de la Vila, que s'havia de construir a Sant Marçal.

El batle José Ramón Bauza, acompanyat pel regidor de contractació Sebastià Frau i del Director del Àrea d'urbanisme Julio Alba, va explicar en roda de premsa els motius de l'aplaçament, entre els quals hi ha divergències tècniques entre la UTE adjudicatària i els responsables tècnics municipals, això els ha duit a signar el document de resolució del conveni, també va explicar que un altre motiu era la situació econòmica actual i que no volien hipotecar el futur econòmic dels pressuposts municipals.

Malgrat ser un projecta necessari en el qual hi varen posar molta d'il·lusió tant aquest com anteriors equips de govern considerà que s'ha pres la decisió acurada.